Τελευταία Νέα
Διεθνή

To μήνυμα της Αργεντινής στο Νταβός: Μην κλαίτε για εμάς, μάθετε από εμάς

To μήνυμα της Αργεντινής στο Νταβός: Μην κλαίτε για εμάς, μάθετε από εμάς
Μήνυμα κατά του προστατευτισμού και εθνικισμού στέλνει πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri 
Αυστηρό μήνυμα κατά του προστατευτισμού και του εθνικισμού έστειλε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri: μάθετε από εμάς.
«Τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την Αργεντινή και να δουν τι συμβαίνει με μια εκπληκτική χώρα που υιοθέτησε τον προστατευτισμό και την απομόνωση ως τρόπο ζωής» δήλωσε ο Macri στο Reuters.
«Δεν πέτυχε.
Μόνο βαθύναμε τα προβλήματα φτώχειας» πρόσθεσε.
Η αυξανόμενη απειλή του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων στο Νταβός, με τους συμμετέχοντες στο World Economic Forum να στρέφοντας της προστατευτικής ατζέντας του Donald Trump.
O Macri έχει καταργήσει τους ελέγχους συναλλάγματος, μείωσε τους φόρους στις εξαγωγές βασικών σιτηρών, μείωσε τους περιορισμούς στις εισαγωγές και αναδιαμόρφωσε τα φορολογικά και συνταξιοδοτικά συστήματα.
Τα μέτρα συνέβαλαν στη δραματική μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα της Αργεντινής και στην ανοδική χρηματιστηριακή αγορά.
Αλλά ο Macri έχει δώσει μάχη να επιβραδύνει τον διψήφιο πληθωρισμό και να πείσει τις εταιρείες ότι η χώρα είναι ασφαλής για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Ο κ. Macri δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να κάνει μονοψήφιο τον πληθωρισμό μέχρι τα τέλη του 2019.
Ο ίδιος είπε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για πολυμερείς και διμερείς εμπορικές συμφωνίες καθώς επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της.
«Είμαστε τόσο απομονωμένοι που έχουμε μόνο περιθώρια βελτίωσης και δημιουργίας καλύτερων και μακροπρόθεσμων σχέσεων», δήλωσε ο Macri και πρόσθεσε «θέλουμε να είμαστε μέρος των παγκόσμιων λύσεων, όχι παγκόσμιων προβλημάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης