Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της πΓΔΜ

Γεροβασίλη: Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της πΓΔΜ
«Δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στη ΝΔ
Μετά και τη συνάντηση Τσίπρα - Zaev «έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας που ευνοεί την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο θέμα της ονομασίας» της πΓΔΜ, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και της κεντρικής λεωφόρου των Σκοπίων είναι ένα βήμα καλής θέλησης από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, «που ανοίγει τη συζήτηση και φανερώνει την πρόθεση να μην υπάρξουν αλυτρωτισμοί στο συγκεκριμένο θέμα», ενώ προσέθεσε ότι «είναι μια στιγμή που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
«Με ψυχραιμία και με σύνεση θα προχωρήσει σε βάθος η συζήτηση των δύο πλευρών, ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή που θα λύνει ζητήματα και του ελληνικού λαού και της γείτονος», δήλωσε στον Real FM η υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής για μια τίμια και συνολική λύση, που στόχο έχει να επαναθεμελιώσει τη σχέση των δύο χωρών».
Για τη στάση των ΑΝΕΛ, η κ. Γεροβασίλη παρέπεμψε στη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη για τη διαπραγμάτευση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι «φανερώνει την αμηχανία της μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια θετική λύση».
«Στην ΝΔ δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν καλές ειδήσεις, δεν αντέχουν να βλέπουν ότι βγάζουμε την χώρα από την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια, δεν αντέχουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τελείωσε σε 6 μήνες και σήμερα κλείνει 3 χρόνια», τόνισε η κ. Γεροβασίλη καταλήγοντας ότι «δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης