Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα «μηνύματα» των Ευρωπαίων ηγετών στον Trump από το Νταβός

Reuters: Τα «μηνύματα» των Ευρωπαίων ηγετών στον Trump από το Νταβός
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας τάχθηκαν κατά του εθνικισμού και του προστατευτισμού 
Σαφή μηνύματα προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, έστειλαν από το Νταβός, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Ιταλίας τασσόμενοι για ακόμα μία φορά κατά του εθνικισμού και του προστατευτισμού.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ομιλίες του έγιναν μια ημέρα πριν ο Trump φτάσει στο Νταβός για να προωθήσει τις πολιτικές του.
Ο Trump έχει αποσύρει τις ΗΠΑ από τις διεθνείς συμφωνίες σχετικά με το εμπόριο και το κλίμα από τη στιγμή που ανάλαβε την εξουσία, προκαλώντας αναστάτωση σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
«Βλέπουμε εθνικισμό, λαϊκισμό και σε πολλές χώρες πολωμένη ατμόσφαιρα» δήλωσε η Merkel.
«Πιστεύουμε ότι η απομόνωση δεν θα μας βοηθήσει.
Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε συνεργασία και ο προστατευτισμός δεν είναι η απάντηση» πρόσθεσε και τόνισε «έχουμε μάθει από την ιστορία ή όχι;».
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα του στον Trump υπερασπίστηκε την πολυμερή συνεργασία και προειδοποίησε για ό,τι την υπονομεύει.
«Είναι απόλυτα νόμιμη, κατανοητή, η επιθυμία των πολιτικών ηγετών να υπερασπίσουν τους πολίτες τους, τις δικές τους επιχειρήσεις, τη δική τους οικονομία", ανέφερε και πρόσθεσε «το σέβομαι αυτό, αλλά προφανώς υπάρχει ένα όριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης