Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 59,7 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 59,7 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία παρέμεινε κοντά στα υψηλά 6,5 ετών που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2017
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/1) στοιχεία της Markit, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 59,7 μονάδες, παραμένοντας πολύ στις 60,3 μονάδες οι οποίες σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2017, συνιστώντας την υψηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2011.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών, με τον PMI να σκαρφαλώνει στις 59,3 μονάδες, έναντι 59,1 μονάδων τον Δεκέμβριο, ενώ ενισχυμένος παρέμεινε και ο μεταποιητικός κλάδος, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στια 61,2 μονάδες.
Όπως και τους προηγούμενους μήνες, η παραγωγή των κλάδων δέχθηκε ώθηση από την αύξηση στις νέες παραγγελίες, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ο ισχυρότερος των τελευταίων εξίμισι ετών, οδηγώντας με τη σειρά της στην ενίσχυση της στελέχωσης στους δύο κλάδους για 15ο συνεχόμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο ρυθμός δημιουργίας παρέμεινε υψηλότερος σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε ενισχυμένη, παρά την οριακή υποχώρηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον βαθμό αισιοδοξίας να είναι υψηλός τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον κλάδο υπηρεσιών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης