Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Ο Altmaier διαψεύδει τις ελπίδες για ουσιαστική μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης - «Όχι» στην τραπεζική ένωση

SZ: Ο Altmaier διαψεύδει τις ελπίδες για ουσιαστική μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης - «Όχι» στην τραπεζική ένωση
O Altmaier διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης.
Ο προσωπάρχης της γερμανικής καγκελαρίας Peter Altmaier, έμπιστος συνεργάτης της Merkel και μέχρι νεωτέρας αντικαταστάτης του Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών «διέψευσε τις ελπίδες πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης για επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής που ασκεί η Γερμανία», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Suddeutsche Zeitung.
Η συμβολή του Altmaier στο κείμενο της συμφωνίας μετά τις διερευνητικές επαφές χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών για μία νέα εκδοχή του "μεγάλου συνασπισμού", ήταν καθοριστική, υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μονάχου.
Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, «το κεφάλαιο για την ευρωπαϊκή πολιτική είχε αφυπνίσει προσδοκίες, ιδιαίτερα σε χώρες της νότιας Ευρώπης, ότι το Βερολίνο θα αποχαιρετούσε την πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ευρώ.
Αλλά ο Altmaier διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης.
Και ότι θα ήταν διατεθειμένη να διαπραγματευθεί για μία ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων μόνο αφότου μειωθεί το ρίσκο στους ισολογισμούς των τραπεζών. Αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει πρώτα να απαντηθεί το ερώτημα τί ακριβώς θα κάνει το Ταμείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης