Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Προειδοποιεί τον Puigdemont ότι θα συλληφθεί αν επιστρέψει στην Καταλονία

Ισπανία: Προειδοποιεί τον Puigdemont ότι θα συλληφθεί αν επιστρέψει στην Καταλονία
Οι υποστηρικτές του Puigdemont, συνεχίζουν να διερευνούν τρόπους για να επιστρέψει στη Βαρκελώνη
Αν ο Carles Puigdemont πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει στη Βαρκελώνη χωρίς να συλληφθεί από την ισπανική αστυνομία, θα πρέπει να το σκεφτεί και πάλι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Jose Ignacio Zoido.
Ο ανατρεπτικός πρόεδρος της Καταλονίας, μπορεί να θέλει να περάσει στην Ισπανία με ελικόπτερο, ή από θαλάσσης, για να ξαναδιορίσει το περιφερειακό κοινοβούλιο, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Zoido στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.
Η αστυνομία έχει ομάδες ειδικών, για να παρακολουθεί τις κινήσεις του, και θα τον συλλάβει αν προσπαθήσει να εισχωρήσει στην Καταλονία, είπε ο Zoido.
"Σχεδιάζουμε μια επιχείρηση έτσι ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο", είπε.
"Θα δείτε ότι δεν μπορεί να εισέλθει, ακόμη και στο πορτ-παγκάζ ενός αυτοκινήτου".
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο Puigdemont μπορεί να επιχειρήσει μια δραματική επιστροφή, για μια ψηφοφορία στην επιτροπή του καταλανικού κοινοβουλίου αυτό το μήνα.
Ο ίδιος κατέφυγε στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο 2017, αφού ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy τον κατηγόρησε για τη δήλωση ανεξαρτησίας από την Ισπανία κι έτσι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σύλληψη, εάν επιχειρήσει να επιστρέψει.
Τα κόμματα υπέρ της απόσχισης οδηγούμενα από την ομάδα Junts Puigdemont Catalunya, κέρδισαν την πλειοψηφία στις περιφερειακές εκλογές που ορίστηκαν από τον Rajoy τον περασμένο μήνα.
Οι υποστηρικτές του Puigdemont, συνεχίζουν να διερευνούν τρόπους για να επιστρέψει, παρόλο που ο Rajoy επιμένει ότι το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί στην Ισπανία, σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει.
Προς το παρόν, ο Puigdemont παραμένει ελεύθερος να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, ενώ βρίσκεται στην Κοπεγχάγη για να συναντήσει πολιτικούς και μαθητές
"Η δικαιοσύνη, χωρίς αμφιβολία, θα ισχύσει για την περίπτωση του Puigdemont", είπε ο Zoido.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης