Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εύσημα στην Ευρώπη και τον Draghi για την επιστροφή της ανάπτυξης - Οι δηλώσεις οικονομικών παραγόντων

Εύσημα στην Ευρώπη και τον Draghi για την επιστροφή της ανάπτυξης - Οι δηλώσεις οικονομικών παραγόντων
«Η Ευρώπη έχει ξυπνήσει» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι συμμετέχοντες στο World Economic Forum 
Τα εύσημα για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξης έλαβε στο Νταβός τόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi όσο και οι Ευρωπαίοι.
«Πολλοί σκέφτονταν ότι η Ευρώπη είχε πεθάνει εδώ και χρόνια» είπε ο David Rubenstein της Carlyle Group προσθέτοντας «παρά το Brexit, τα προβλήματα στην Ισπανία, την αδύναμη γερμανική κυβέρνηση, τη νέα γαλλική κυβέρνηση, η Ευρώπη τα έχει πολύ καλά οικονομικά.
Είναι ελκυστικό μέρος για επενδύσεις».
Σε αντίθεση με το κλίμα που επικρατούσε στο περσινό World Economic Forum, καθώς υπήρχε έντονη ανησυχία λόγο του Brexit και της ανόδου του λαϊκισμού στη Γαλλία, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Η ευρωζώνη παρουσίασε το 2017 την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη σε βάθος 10ετίας και η εκλογή του Emmanuel Macron, ως πρόεδρος της Γαλλίας, ισοδυναμεί με ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο που θα μπορούν να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία.
«Η Ευρώπη είναι μια καταπληκτική ιστορία.
Το πιο εκπληκτικό πράγμα του γιατί η παγκόσμια οικονομία είναι τόσο καλή» δήλωσε ο Kenneth Rogoff καθηγητής στο Harvard University.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone Group, Stephen Schwarzman, ο οποίος δήλωσε «Η Ευρώπη τα πάει πραγματικά καλά.
Οι Ευρωπαίοι στις περιοχές που επενδύουμε είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους.
Τώρα η Ευρώπη έχει ξυπνήσει».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία από τις ανησυχίες είναι εάν η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αποχωριστεί τον Mario Draghi.
«Όταν φύγει, ένας πραγματικός γίγαντας θα έχει φύγει, διότι έχει επιτελέσει σημαντικό έργο» δήλωσε ο David Rubenstein της Carlyle Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης