Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puigdemont: Η επιστροφή μου θα είναι προς όφελος της ισπανικής δημοκρατίας

Puigdemont: Η επιστροφή μου θα είναι προς όφελος της ισπανικής δημοκρατίας
Στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής σε ολόκληρη τη χώρα
Τη θέση ότι μια «τεράστια πλειοψηφία» του καταλανικού κοινοβουλίου υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για την προεδρία διατύπωσε ο Carles Puigdemont, προσθέτοντας ότι η επιστροφή του στη Βαρκελώνη θα είναι προς όφελος της ισπανικής δημοκρατίας.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επιστρέψει στην Ισπανία από την εξορία που ο ίδιος έχει επιβάλει στον εαυτό του, ο Puigdemont απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη: «Η επιστροφή μου στη Βαρκελώνη θα είναι μόνο καλή είδηση για τον καταλανικό λαό που υποστηρίζει την υπόθεσή μας, αλλά επίσης για τον ισπανικό λαό και την ισπανική δημοκρατία».
Στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής σε ολόκληρη τη χώρα για να εμποδίσουν τον αυτονομιστή Καταλανό να επιστρέψει ινκόγκνιτο «με ελικόπτερο, ανεμόπτερο, πλοίο... ή σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου».
Αυτοεξόριστος στο Βέλγιο από τα τέλη του Οκτωβρίου, ο Πουτζντεμόν διεκδικεί και πάλι την προεδρία της Καταλονίας, αλλά κινδυνεύει να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενος για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος», εάν πατήσει το πόδι του στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης