Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κυρώσεις σε 7 αξιωματούχους της χώρας από την ΕΕ

Βενεζουέλα: Κυρώσεις σε 7 αξιωματούχους της χώρας από την ΕΕ
Η σημερινή (22 Ιανουαρίου 2018) απόφαση, εγκρίθηκε καθώς η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα, εξακολουθεί να επιδεινώνεται
Λόγω της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της κατάστασης στη Βενεζουέλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει σε άμεση ισχύ περιοριστικά μέτρα σε 7 άτομα που κατέχουν επίσημες θέσεις στη χώρα.
Αυτά τα άτομα εμπλέκονται στη μη τήρηση των δημοκρατικών αρχών του κράτους δικαίου, καθώς και στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
Η σημερινή (22 Ιανουαρίου 2018) απόφαση, εγκρίθηκε καθώς η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα, εξακολουθεί να επιδεινώνεται και καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν έχουν ακόμη επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Αποτελεί έκφραση της ανησυχίας του Συμβουλίου για την παρούσα κατάσταση των πραγμάτων.
Τα περιοριστικά μέτρα αποσκοπούν στην προώθηση κοινών δημοκρατικών λύσεων, που μπορούν να φέρουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τις πιεστικές ανάγκες του πληθυσμού.
Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 13ης Νοεμβρίου 2017, ο εποικοδομητικός διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης και για την αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών του λαού της Βενεζουέλας.
Το Συμβούλιο ανέφερε, ότι η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τις αξιόπιστες διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των σχετικών φορέων, που μπορούν να οδηγήσουν σε κοινές λύσεις στις πολλαπλές προκλήσεις της χώρας.
Τα συμπεράσματα υπογράμμισαν επίσης, ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορούν να αντιστραφούν ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα, ειδικότερα τη διεξαγωγή αξιόπιστων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, τον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, την υιοθέτηση πλήρους εκλογικού χρονοδιαγράμματος και την απελευθέρωση όλων πολιτικούς κρατούμενους.
Το Συμβούλιο υπενθύμισε επίσης ότι πρόκειται για στοχοθετημένα μέτρα, που αποσκοπούν να μην βλάψουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας.
Στις 13 Νοεμβρίου 2017, το Συμβούλιο εξέδωσε απαγόρευση όπλων και εξοπλισμού, για εσωτερική καταστολή και μία απόφαση-πλαίσιο σχετικά με στοχοθετημένα περιοριστικά μέτρα, χωρίς να απαριθμεί κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης