Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανεβάσει ταχύτητα το 2018 - Ανησυχητική η αύξηση του χρέους

tags :
Lagarde: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανεβάσει ταχύτητα το 2018 - Ανησυχητική η αύξηση του χρέους
Η συσσώρευση χρέους σε πολλές χώρες ενέχει κινδύνους και οι ηγέτες δεν πρέπει να εφησυχάσουν, δήλωσε η Christine Lagarde
Η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να ενισχύεται το 2018 και το 2019, αλλά η συσσώρευση χρέους ενέχει κινδύνους και οι ηγέτες δεν πρέπει να εφησυχάσουν, δήλωσε σήμερα (22/01/2018) από το Νταβός η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται από το 2016 και όλα τα σημάδια δείχνουν μια συνεχή ενδυνάμωση αυτής της ανάπτυξης, φέτος το 2018 και το επόμενο έτος το 2019», δήλωσε η Lagarde σε συνέντευξη Τύπου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, λίγο μετά τις αναθεωρημένες προβλέψεις που ανακοίνωσε το ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη, στο 3,9% για το 2018 και το 2019.
«Βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του χρέους σε πολλές χώρες και πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», προειδοποίησε, ωστόσο, η Lagarde.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναγνώρισε τρεις λόγους για τους οποίους η ανάκαμψη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
«Πρώτα απ’ όλα, εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μένουν έξω από την ανάκαμψη και την επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Πράγματι, περίπου το ένα πέμπτο των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων χωρών είδαν μια μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματός τους το 2017», ανέφερε η Lagarde.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτό πρόκειται σαφώς για μια κυκλική ανάκαμψη, σύμφωνα με την αξιωματούχο του ΔΝΤ, ενώ, όπως τόνισε, τα σημάδια από την κρίση - η χαμηλή παραγωγικότητα, ο γηράσκων πληθυσμός και η μελλοντική δυνητική ανάπτυξη - θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.
Ο τρίτος λόγος που επεσήμανε η ίδια είναι ότι παρατηρείται μια συσσώρευση «δυνητικά σοβαρών τρωτών σημείων στον χρηματοπιστωτικό τομέα», καθώς και μια «ανησυχητική» αύξηση του χρέους σε πολλές χώρες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης