Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (ΕΕΤ): Η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα

Καραμούζης (ΕΕΤ): Η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα
O πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης, δήλωσε στη Süddeutche Zeitung ότι χωρίς επενδύσεις δισεκατομμυρίων από το εξωτερικό, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει
Στην εικόνα του ελληνικού τραπεζικού τομέα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης, ο οποίος με δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Süddeutche Zeitung, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.
«Προς το παρόν, βελτιώνεται η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος μέρα με την ημέρα» δήλωσε.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέλεξε να γίνουν τα stress test για τις ελληνικές τράπεζες το Φεβρουάριο, ενώ το αργότερο το Μάιο αναμένονται τα αποτελέσματα.
Τότε θα είναι ξεκάθαρο, εάν οι τράπεζες είναι αρκετά σταθερές και διαθέτουν μακροπρόθεσμα επαρκή κεφάλαια, όταν το καλοκαίρι θα πρέπει το κράτος να αυτοχρηματοδοτηθεί.
Τα μισά δάνεια στο ενεργητικό των τραπεζών θεωρούνται προβληματικά.
Το ποσό αγγίζει προς το παρόν τα 96 δισ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με σχέδιο της ΕΚΤ θα μειωθεί κατά 40%.
Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες βρίσκονται σε καλή πορεία, την οποία όμως θα μπορέσουν να διατηρήσουν, εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη και εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Εάν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται, οι τόκοι μειώνονται και η αβεβαιότητα εξαφανίζεται, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία», δηλώνει ο κ. Καραμούζης.
Αλλά δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας ότι χωρίς επενδύσεις δισεκατομμυρίων από το εξωτερικό, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης