Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Κυρώσεις σε 17 πολίτες της Β. Κορέας για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες

ΕΕ: Κυρώσεις σε 17 πολίτες της Β. Κορέας για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες
Οι κυρώσεις υιοθετήθηκαν ως μέσο από την ΕΕ για τη διατήρηση της πίεσης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσέθεσε 17 πολίτες της Βόρειας Κορέας στον κατάλογό του, που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Οι κατάλογοι αυτοί είναι συμπληρωματικοί προς εκείνους που καταρτίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.
Οι κυρώσεις υιοθετήθηκαν ως μέσο για τη διατήρηση της πίεσης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ), ενόψει της συνεχιζόμενης και ταχύτερης ανάπτυξής των πυρηνικών και βαλλιστικών της προγραμμάτων, παραβλέποντας κατάφωρα τα προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Τα 17 άτομα έχουν εντοπιστεί λόγω της συμμετοχής τους σε παράνομες εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και σε δραστηριότητες που παράβλεπαν τις κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ, μεταξύ άλλων και από το εξωτερικό.
Η απόφαση φέρει τον συνολικό αριθμό ατόμων και οργανισμών που υπόκεινται σε κυρώσεις από την ΕΕ βάσει περιοριστικών μέτρων κατά της ΛΔΚ, σε 58 άτομα και 10 οργανισμούς. Επιπλέον, 79 άτομα και 54 οργανισμοί απαριθμούνται από τον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης