Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Μέχρι τα τέλη 2019 η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Μέχρι τα τέλη 2019 η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ έως τα τέλη του 2019, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ έως τα τέλη του 2019, δήλωσε σήμερα (22/01/2018) ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, σε ομιλία του στο ισραηλινό κοινοβούλιο, υποδηλώνοντας μια μετατόπιση πολιτικής που πυροδότησε οργή μεταξύ των Παλαιστίνιων και διεθνή ανησυχία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναγνώρισε τον περασμένο μήνα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και είπε ότι θα μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ - απογοητεύοντας τους Παλαιστίνιους που διεκδικούν το ανατολικό τμήμα της πόλης και θυμώνοντας αραβικά κράτη στην περιοχή.
«Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνησή μας θα προωθήσει το σχέδιό της να ανοίξει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ - και αυτή η πρεσβεία των ΗΠΑ θα ανοίξει πριν από το τέλος του επόμενου έτους», δήλωσε ο Pence.
«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ - και ως εκ τούτου, ο πρόεδρος Trump έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών να ξεκινήσει αμέσως τις προετοιμασίες για να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης