Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στόχος μια κοινά αποδεκτή λύση με τη FYROM - Τυχοδιωκτική η στάση Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Στόχος μια κοινά αποδεκτή λύση με τη FYROM - Τυχοδιωκτική η στάση Μητσοτάκη
Επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη ΝΔ για το Σκοπιανό
Στόχος της κυβέρνησης είναι μια κοινά αποδεκτή λύση με τη FYROM τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση.
«Η λύση πρέπει να βρεθεί στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.
Θα ισχύει έναντι όλων έτσι ώστε να είναι απολύτως σαφές ότι κανείς δεν θα διεκδικεί τα εδάφη ή την ιστορία άλλων λαών και θα αποκλείεται κάθε αλυτρωτική προοπτική», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι η λύση αλλά η μη λύση που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.
 Η εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορεία έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα τη χώρα και το εθνικό συμφέρον στο παρελθόν», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «είναι πραγματικά κρίμα για τον κ, Μητσοτάκη ο οποίος στις 9 Ιανουαρίου μιλούσε για λύση σύνθετης ονομασίας, να σύρεται πίσω από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος του».
Και διερωτήθηκε: Θα αποδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης μια λύση σύνθετης ονομασίας την οποία το κόμμα του είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει ή θα συνεχίσει τα ήξεις αφίξεις;
Έχει το σθένος να πει με παρρησία την πολιτική του θέση;
Ο κ.Μητσοτάκης θα λειτουργήσει με υπευθυνότητα σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο αλλά και την θέση της κυβέρνησης Καραμανλή του 2007 - 2008 ή θα συνεχίσει την μικροκομματική, κοντόφθαλμη και εθνικά επιζήμια γραμμή την οποία θέλει να του επιβάλει ο κος Σαμαράς;
Κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία και να αποκρύψει το γεγονός ότι η Ελλάδα διά στόματος της πολιτικής ηγεσίας έχει τουλάχιστον εδώ και μια δεκαπανταετία αποδεχτεί με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο την λύση της σύνθετης ονομασίας erga omnes, πρόσθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε αν η εθνικιστική έξαρση του 1992 βοήθησε ή όχι την εθνική προσπάθεια;
Εμείς πιστεύουμε ότι υπονομεύτηκε η προσπάθεια.
 Να καταφέρουμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με τους γείτονες μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εάν προκύψουν νέα στοιχεία ή κάποια νέα εξέλιξη θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
O Δημήτρης Τζανακόπουλος επέμεινε στον ακροδεξιό και εθνικιστικό χαρακτήρα του συλαλλητηρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.
Όσον αφορά τον στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως  θέλει να στήσει μια πολιτική σταδιοδρομία στο όνομα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως έκανε με την Πολιτική Άνοιξη και ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης