Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κοπεγχάγη μετέβη ο Puigdemont - Παρά το αίτημα της Ισπανίας δεν συνελήφθη

Στην Κοπεγχάγη μετέβη ο Puigdemont - Παρά το αίτημα της Ισπανίας δεν συνελήφθη
Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την επανεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Carles Puigdemont
Στην Κοπεγχάγη μετέβη σήμερα (22/1/2018) ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες.
Μάλιστα ο ίδιος αποχώρησε απο το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη, η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά τους Puigdemont.
Επισημαίνεται ότι χθες (21/1/2018) η ισπανική εισαγγελία προειδοποίησε με σχετική ανακοίνωση ότι «θα ενεργήσει αμέσως και θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (...) για να ζητήσει από τις δανέζικες δικαστικές αρχές τη σύλληψη του κατηγορούμενου», στην περίπτωση που εγκαταλείψει το Βέλγιο.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Reuters, δήλωσαν ότι ήδη τον πρώην ηγέτη της Καταλονίας να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Επισημαίνεται ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τις εισαγγελικές αρχές της Δανίας ώστε να σχολιάσουν το γεγονός.
Σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais, o Puigdemont θα μετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει για την Καταλονία το Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ισπανίας.
Το ταξίδι του Puigdemont γίνεται την ώρα που συζητείται το θέμα της επιλογής του προέδρου της Καταλονίας μετά τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην περιοχή στις οποίες οι αυτονομιστές ξανακέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης