Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Ανεφάρμοστα τα πλεονάσματα 3,5% για μία 5ετία - Να προστατευθεί η Α΄ κατοικία από τους πλειστηριασμούς

Φίλης: Ανεφάρμοστα τα πλεονάσματα 3,5% για μία 5ετία - Να προστατευθεί η Α΄ κατοικία από τους πλειστηριασμούς
Ο πρώην υπουργός πρότεινε  να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις το 2019
«Η έξοδος από τη σκληρή μνημονιακή επιτήρηση πρέπει να γίνει με όρους βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη»: αυτό σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Α' Αθηνών Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Έθεσε, ειδικότερα, θέμα πλειστηριασμών, ζητώντας τη νομοθετική προστασία της Α' κατοικίας, και εν γένει πλειστηριασμών λαϊκών στρωμάτων για χρέη προς το Δημόσιο.
Ακόμη πρότεινε να υπάρξουν αλλαγές στο ασφαλιστικό για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ζήτησε να μελετηθεί το θέμα των πλεονασμάτων 3,5%, αφού, όπως είπε, δεν μπορούν να εφαρμοστούν για μια 5ετία.
Πρότεινε δε, να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις το 2019.
«Η επίλυση του Μακεδονικού θα ενδυναμώσει το διεθνές κύρος της χώρας», υποστήριξε ο κ. Φίλης και τούτο γιατί, όπως συνέχισε, θα ενισχύσει την προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, καθώς θα προωθήσει τη δυνατότητα βαλκανικής συνανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, τα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν περιοχή σταθερότητας σε μια Ευρώπη που εμφανίζει τάσεις αποδιοργάνωσης.
Για το χώρο των media ανέφερε ότι χάθηκαν τρία χρόνια, ωστόσο, αναγνώρισε, τώρα υπάρχουν νέες δυνατότητες με το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.
Αναφορικά με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναζητηθούν τρόποι για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, με δεδομένο ότι ο σταθμός είχε 50 εκατ. ευρώ έσοδα στα ταμεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης