Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Η Μary Lou McDonald είναι η νέα πρόεδρος του ιρλανδικού κόμματος Sinn Fein

Skynews: Η Μary Lou McDonald είναι η νέα πρόεδρος του ιρλανδικού κόμματος Sinn Fein
Nέα πρόεδρος του κόμματος Sinn Fein είναι η Mary Lou McDonald
Η 48χρονη Mary Lou McDonald είναι η νέα πρόεδρος του κόμματος Sinn Fein, αντικαθιστώντας τον Gery Adams, που από τον Νοέμβριο του 2017 είχε ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί, όπως αναφέρει το Skynews.
Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς της για "να χτίσουμε μαζί τη νέα Ιρλανδία" .
Η McDonald που είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας από το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, μιλώντας στο Μπέλφαστ είπε ότι "νιώθω μία πολύ μεγάλη τιμή".
Προσθέτοντας ότι "δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το επίπεδο της ευθύνης που αναλαμβάνω σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, δεν σκοπεύω να μπω στα παπούτσια του Gerry (o προκάτοχός της), αλλά να φέρω και να φορέσω τα δικά μου".
Δεσμεύτηκε δε, ότι "τα επόμενα χρόνια θα κάνουμε όλοι μαζί ένα ταξίδι μέσα στις προκλήσεις και για αυτό η ενότητα της Ιρλανδίας είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε και έτσι νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας και να χτίσουμε μία νέα, μεγάλη Ιρλανδία".
Πριν ακόμα ανακοινωθεί η νέα πρόεδρος του κόμματος, εκείνος είπε ότι το Sinn Fein "θα πρέπει να έχει ένα πλάνο", ενώ χαρακτήρισε την  πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία "πολύ τοξική" και κάλεσε τους πάντες να υποστηρίξουν "τη βάση και την ενότητα".
Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε και το Brexit, αλλά επανέλαβε ότι ο στόχος είναι μία ενωμένη Ιρλανδία.
Ο Adams είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην πολιτική ιστορία της Ιρλανδίας τα τελευταία 50 χρόνια και από τον Νοέμβριο που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, η 48χρονη McDonald ήταν η επικρατέστερη αντικαταστάτριά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης