Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής – Στα 68 δολ. το Brent

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής – Στα 68 δολ. το Brent
Η εκτίμηση για αύξηση παραγωγής στις ΗΠΑ άσκησε πιέσεις στο πετρέλαιο
Aπώλειες που έφθασαν στο 1% εμφάνισε η τιμή του μαύρου χρυσού, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να έχει την πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από πέντε συνεχείς εβδομάδες κερδών.
Αιτία της πτώσης θεωρήθηκε η εκτίμηση ότι η αμερικανική παραγωγή θα κατορθώσει να «καλύψει» το κενό που προέρχεται από τις χώρες του ΟΠΕΚ.
Πτώση 0,95% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2018 για το πετρέλαιο Brent το οποίο έφθασε στα 68,65 δολάρια, ενώ κατά 0,91% χαμηλότερα κινήθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTΙ) στα 63,37 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) μπορεί τα αποθέματα μαύρου χρυσού να έχουν μειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της πολιτικής του ΟΠΕΚ για περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής, αλλά γρήγορα αυτό το κενό θα καλυφθεί από την αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ.
Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έφθασε στα 9,75 εκατ. βαρέλια στις 12 Ιανουαρίου 2018, ενώ η ΙΕΑ εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης