Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Κορυφαία επιλογή η Motor Oil – Υποβάθμιση της τιμής – στόχου για τα ΕΛΠΕ

UBS: Κορυφαία επιλογή η Motor Oil – Υποβάθμιση της τιμής – στόχου για τα ΕΛΠΕ
Στα 21 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή της Motor Oil και στα οκτώ ευρώ για τα ΕΛΠΕ από τη UBS
Στις κορυφαίες επιλογές της UBS στον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης εντάσσεται η Motor Oil, όπως τονίζεται σε έκθεση της ελβετικής τράπεζας με τίτλο «European Refineries, 4Q: feeling the squiz».
Παράλληλα η τράπεζα προχωρά σε υποβάθμιση τόσο της τιμής – στόχου όσο και της σύστασης για τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Για το σύνολο του ευρωπαϊκού πετρελαϊκού κλάδου, υπογραμμίζεται ότι έχει ακολουθήσει καλή πορεία, ιδιαίτερα εάν λάβει κάποιος υπόψη του τις προκλήσεις που καταγράφηκαν στο μακροοικονομικό επίπεδο.

Motor Oil: Σύσταση αγορά και τιμή – στόχος τα 21 ευρώ



Ο ελβετικός όμιλος εκτιμά ότι η Motor Oil θα εμφανίσει καλά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2017, καθώς η λειτουργίας της στο συγκεκριμένο διάστημα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.
Εκτιμάται ακόμη ότι θα καταγραφεί αύξηση του κόστους –σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δεδομένα του ομίλου – λόγω των εξόδων από τη δημιουργία νέων σταθμών.
Οι ταμειακές ροές θα δεχθούν πλήγμα στο δ’ τρίμηνο 2017, εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.
Προβλέπεται ότι το τελικό μέρισμα που θα προσφέρει στους μετόχους της η Motor Oil θα φθάσει στο ένα ευρώ ανά μετοχή από 0,30 ευρώ ανά μετοχή που ήταν στο δ’ τρίμηνο του 2016.
Το συνολικό μέρισμα για το 2017 θα φθάσει στα 1,30 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή θα είναι αυξημένο κατά 14% σε σύγκριση με την εκτίμηση του μέσου όρου των αναλυτών οι οποίοι το τοποθετούν στα 1,14 ευρώ ανά μετοχή.


ΕΛΠΕ: Ουδέτερη σύσταση  και τιμή – στόχος τα 8 ευρώ



Παρά το γεγονός ότι η UBS εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο του 2017 ήταν θετικό για τα Ελληνικά Πετρέλαια, εστιάζει το πρόβλημα στην υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης το οποίο καταγράφηκε σε όλες τις μονάδες του ομίλου.
Εκτιμάται ότι το τελικό μέρισμα για το δ’ τρίμηνο 2017 θα φθάσει στα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το συνολικό μέρισμα για το 2017 να διαμορφωθεί στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή κατά 19% υψηλότερα σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που το τοποθετούν στα 0,34 ευρώ ανά μετοχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης