Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μεγάλο μέρος της δόσης προς την Ελλάδα θα ενταχθεί στα ταμειακά της διαθέσιμα

tags :
Citigroup: Μεγάλο μέρος της δόσης προς την Ελλάδα θα ενταχθεί στα ταμειακά της διαθέσιμα
Η Ελλάδα έχει αποπληρωμές χρεών στο ΔΝΤ φέτος περίπου 2 δισ. ευρώ και άλλα 2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ (ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο)
Μεγάλο μέρος της δόσης ύψους 6-7 δισ. ευρώ που συνδέεται με την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα "κρατηθεί" για την ενίχυση των ταμειακών διαθεσίμων.
Αυτό αναφέρει η Citigroup στο σημερινό της σχόλιο για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου 2018 θα απελευθερώσει την επόμενη δόση των δανείων διάσωσης στην Ελλάδα, αφού η χώρα προχώρησε σε μια δέσμη νόμων για την επίτευξη μεταρρυθμιστικών συμφωνιών με τους πιστωτές της.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό πιθανόν να ολοκληρώσει την τρίτη και προτελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, πριν από τη λήξη του το προσεχές καλοκαίρι.
Η έκθεση συμμόρφωσης αναμένεται την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.
Η νέα δόση θα ανέλθει στα 6 - 7 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει και για τη δημιουργία προσωρινού ταμειακού αποθέματος για την περίοδο μετά τη διάσωση.
Η Αθήνα έχει διαρρεύσει ότι δεν επιθυμεί να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσει σε νέες προϋποθέσεις.
Όπως παρατηρεί η Citigroup, η Ελλάδα έχει αποπληρωμές χρεών στο ΔΝΤ φέτος περίπου 2 δισ. ευρώ και άλλα 2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ (ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο).
Έχει επίσης ένα κύριο πλεόνασμα, υπονοώντας ότι η επόμενη δόση θα οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό στην βελτίωση των ταμειακών αποθεμάτων πριν από την έξοδο από τη διάσωση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόθεση είναι να συγκεντρωθούν περίπου 19 δισ. ευρώ (περίπου το ήμισυ από τη χρηματοδότηση της αγοράς και το ήμισυ από τις εκταμιεύσεις του ESM στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος ύψους 86 δισ. ευρώ) πριν από τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης