Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΑΔΜΗΕ - Αιχμές του Συλλόγου των Μηχανικών

tags :
Σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΑΔΜΗΕ - Αιχμές του Συλλόγου των Μηχανικών
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών, στην προκήρυξη για την κάλυψη των 30 διευθυντικών θέσεων δεν λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της προϋπηρεσίας σε κατώτερη στάθμη όπως ίσχυε μέχρι σήμερα
Οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΑΔΜΗΕ που προωθεί η ηγεσία της εταιρίας στο πλαίσιο της εκπόνησης και εφαρμογής του νέου οργανογράμματος προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό της εταιρίας και αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων που αφήνουν αιχμές για μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών του ομίλου ΔΕΗ, ο οποίος εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ ενώ είναι παράλληλα μέλος της ΓΕΝΟΠ, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κίνηση της διοίκησης να προβεί σε μαζική προκήρυξη, παραμονές Χριστουγέννων, θέσεων ευθύνης που αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών θέσεων ευθύνης της εταιρίας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η προκήρυξη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου οργανογράμματος που εκπονήθηκε με άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με στελέχη και συλλόγους εργαζομένων.
Ειδικότερα, προκηρύχθηκαν 15 θέσεις Διευθυντών και Διευθυντών Κλάδων και 15 θέσεις Τομεαρχών, ενώ πληροφορίες του Συλλόγου αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και νέο «κύμα» προκηρύξεων με στόχο τους επόμενους μήνες να αλλάξει πλήρως η διοικητική πυραμίδα του ΑΔΜΗΕ.

«Παροπλισμός» έμπειρων στελεχών

Οι προκηρύξεις αφορούν όχι μόνο νέες θέσεις που προβλέπονται από το νέο οργανόγραμμα αλλά παλιές θέσεις που ήδη καταλαμβάνονται από στελέχη της εταιρίας που δεν έχουν συμπληρώσει την τετραετή θητεία για την οποία εξελέγησαν.
Μάλιστα η αναταραχή εντείνεται εξαιτίας της φημολογίας περί τοποθέτησης σε θέσεις «ψυγείου» έμπειρων στελεχών διευθυντών.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών, στην προκήρυξη που έγινε για την κάλυψη των 30 θέσεων, για πρώτη φορά δεν υπάρχει το κριτήριο της προϋπηρεσίας σε κατώτερη στάθμη όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Δηλαδή, με την προκήρυξη θα μπορεί κάποιος που θα προσληφθεί σήμερα, να αναλάβει Τομεάρχης και την επόμενη ημέρα να γίνει Διευθυντής.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει ότι οι προκηρύξεις αφήνουν χώρο στη διοίκηση για αυθαιρεσίες και βόλεμα «ημετέρων» με διαδικασίες εξπρές, ενώ ταυτόχρονα αυτή προβαίνει σε προσλήψεις συμβούλων με αποτέλεσμα τη διόγκωση του διοικητικού κόστους.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης