Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα απορρίπτει τις κυρώσεις, δηλώνει έτοιμη για επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Β. Κορέα απορρίπτει τις κυρώσεις, δηλώνει έτοιμη για επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες
Καταγγέλλουμε τη συνάντηση με τις πιο αυστηρές κυρώσεις, αυτό είναι πραγματικά επιβλαβές
Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει την «πρόκληση» για συνάντηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Βανκούβερ, μετά την απόφαση για αυστηρότερες κυρώσεις τις οποίες η Πιονγιάνγκ θα πολεμήσει, όπως ανέφερε ανώτατος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στο Reuters την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.
Είκοσι χώρες συμφώνησαν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, να εξετάσουν αυστηρότερες κυρώσεις για να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ, ότι θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική αντίδραση αν δεν επιλέξει να διαπραγματεύτει.
Ο Choe Myong Nam, αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, δήλωσε ότι η συνάντηση στο Βανκούβερ ήταν «επιβλαβής και επικίνδυνη».
"Καταγγέλλουμε τη συνάντηση με τις πιο αυστηρές κυρώσεις, αυτό είναι πραγματικά επιβλαβές.
Δεν θα συμβάλλει στην ειρήνη και την ασφάλεια και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια μεταξύ Βορρά και Νότου, που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ειρηνικού περιβάλλοντος, στη μείωση των εντάσεων και στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ Βορρά και Νότου", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Nam.
"Είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε τις κυρώσεις", είπε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ), ο Nam δήλωσε:
"Έχουμε την ικανότητα να αποτρέψουμε τέτοιους ελιγμούς από μέρους των εχθρικών δυνάμεων.
Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και αντιπαράθεση. Είμαστε έτοιμοι και για τα δύο".
Η Βόρεια Κορέα είναι αποφασισμένη να κάνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνκ της Νότιας Κορέας μια επιτυχία.
"Θεωρούμε αυτό ως γεγονός του Κορεατικού έθνους, όχι μόνο της Νότιας Κορέας, κάτι που πρέπει να προβληθεί από κοινού και λαμπρά στον κόσμο", δήλωσε.
Μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βόρειας Κορέας θα φτάσει σύντομα στην Ελβετία για συνομιλίες που προγραμματίζονται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάννη το Σάββατο, πρόσθεσε ο Nam.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης