Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Μείνετε μακριά από το bitcoin – Η «βουτιά» δεν είναι προσωρινή

Handelsblatt: Μείνετε μακριά από το bitcoin – Η «βουτιά» δεν είναι προσωρινή
Το bitcoin έχει φθάσει… ταβάνι, μετά την άνοδο 2.000% το 2017
Στην πορεία κυρίως του bitcoin αλλά και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων αναφέρεται σχόλιο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, Handelsblatt.
Ο αρθρογράφος συνιστά στους επενδυτές να μείνουν μακριά από το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, τα οποία σήμερα 17/1 εμφάνισαν εντυπωσιακή πτώση.
Το bitcoin υποχώρησε άνω του 22%, με το Ethereum να αποδυναμώνεται 30% και το Ripple κατά 35%.
Όπως τονίζεται η πτώση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη και η τυχόν ανάκαμψη θα αργήσει να λάβει χώρα.
«Είναι σαφές ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε κατάσταση υπερθέρμανσης.
Το bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 2.000% το 2017.
Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να πιάσει νέα φανταστικά επίπεδα», σημειώνει ο αρθρογράφος.
Παράλληλα επισημαίνει ότι η Κίνα είναι η περιοχή που καθορίζει την πορεία του bitcoin και έχει καταστεί φανερό ότι οι επενδυτές μόλις δουν έστω και μία μικρή πτώση στην τιμή του κρυπτονομίσματος, σπεύδουν να προχωρήσουν σε ευρύτατες ρευστοποιήσεις.
Οι επενδυτές, τονίζει ο αρθρογράφος, σαφώς έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί μία άνοδος της τάξης του 2.000%, αν και υπάρχουν κάποιοι που δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι το bitcoin μπορεί να φθάσει στα 100.000 ή ακόμη και στο ένα εκατ. δολάρια.
Πρόκειται για «μη σοβαρές εκτιμήσεις και συνήθως βασίζονται σε προσωπικό συμφέρον και όχι σε δεδομένα.
Κάτι ακόμη που έχει ακουστεί είναι ότι το bitcoin μπορεί να καταστεί το βασικό νόμισμα για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.
Άλλο ένα λάθος, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες –με πρώτη αυτήν της Κίνας- φροντίζουν να θέσουν περιορισμούς στις συναλλαγές του κρυπτονομίσματος».
Ακόμη και η αντίληψη ότι μπορεί κάποιος να «φανεί έξυπνος» και να τοποθετηθεί στα λιγότερα γνωστά κρυπτονομίσματα προκειμένου να εκμεταλλευθεί με αυτόν τον τρόπο την άνοδο του bitcoin είναι λανθασμένη, όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν αντίστοιχες κινήσεις στις αγορές διαπραγμάτευσης μετοχών.
Ο αρθρογράφος της Handelsblatt υποστηρίζει ότι αυτό που οδηγεί την άνοδο του bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων δεν είναι άλλο από τη διάθεση για κερδοσκοπία και εύκολο κέρδος.
«Αυτοί που έχουν επενδύσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο bitcoin θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι κερδισμένοι έτσι και αλλιώς.
Όμως οι νεοεισερχόμενοι στις αγορές κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι νομίζουν ότι θα γίνουν πάμπλουτοι σε μία νύχτα καλό θα είναι να το ξεχάσουν.
Ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το τρέχον κραχ για να ξανασκεφθούν τις τοποθετήσεις τους.
Ίσως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μείνουν μακριά!», καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης