Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη και υψηλά 4 μηνών για τον χρυσό - Άνοδος 0,2%, στα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά

Νέα κέρδη και υψηλά 4 μηνών για τον χρυσό - Άνοδος 0,2%, στα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε ο χρυσός, στα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (17/01/2018) ο χρυσός, λόγω της νέας αποδυνάμωσης του δολαρίου.
Το αμερικανικό νόμισμα δέχτηκε και σήμερα πιέσεις, παρά την προσωρινή του ανάκαμψη έναντι του ευρώ.
Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να στηρίξουν το δολάριο.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,9% τον Δεκέμβριο του 2017, περισσότερο από την αύξηση 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν, εν τω μεταξύ, και τα σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, ο οποίος δήλωσε ότι ίσως χρειαστούν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, προκειμένου, όπως τόνισε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «υπερθέρμανσης» της αμερικανικής οικονομίας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2,10 δολ., στα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά - τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,2277 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε πορεία ώστε να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, έχοντας ξεκινήσει το 2018 με αξιοσημείωτη δυναμική.
Ωστόσο ορισμένοι αναλυτές αναμένουν να υπάρξουν καθοδικές διορθώσεις μέσα στο τρέχον έτος, ιδιαίτερα καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα προχωράει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης