Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν πρόκειται να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν πρόκειται να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ
Ακόμα και αν όλη η υφήλιος χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία, οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσουν είπε η κα.Παπαδοπούλου
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ υποστήριξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ και κληθείσα να σχολιάσει τα όσα είπε ο υφ. Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης ότι ήδη 140 κράτη αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας την ΠΓΔΜ, η κα.Παπαδοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ακόμα κι αν ολόκληρη η υφήλιος χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσουν».
«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο Μακεδονία.
Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη γραμμή που υιοθέτησε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992, όταν και απορρίφθηκε κάθε χρήση του όρου Μακεδονία» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, η οποία επανέλαβε την έκκληση του Π. Καμμένου για νέα σύσκεψη αρχηγών εάν πρόκειται να υπάρξει νέα εθνική θέση.
Όπως είπε η κα.Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει οποιαδήποτε «κωλοτούμπα» για το Σκοπιανό, υπογραμμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα διστάσουν να διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ονοματολογικό.
«Η σύμπραξη των δύο κομμάτων εδράζεται στους κοινούς στόχους για έξοδο από το Μνημόνιο και πάταξη της διαφθοράς και δεν προϋποθέτει σύμπλευση σε εθνικά θέματα» είπε η κα.Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης