Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος να μηδενιστεί το ELA το 2018 - Στο +1% η πιστωτική επέκταση

Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος να μηδενιστεί το ELA το 2018 - Στο +1% η πιστωτική επέκταση
Στα τέλη του 2017 τα κόκκινα δάνεια (NPLs) της Πειραιώς ήταν κάτω των 20 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 20,1 δισ. ευρώ
Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στη σωστή πορεία για τον μηδενισμό της εξάρτησης από το ELA το 2018, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στο πρακτορείο Bloomberg.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει βελτιώσει τη ρευστότητά της και όπως δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της, Χρήστος Μεγάλου, κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018.
Καλύτερα από τους στόχους κινείται επίσης η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLS) και στο τέλος του 2017, το απόθεμα υποχώρησε κάτω από τα 20 δισ. ευρώ έναντι του στόχου των 20,1 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μεγάλου, η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) και η περαιτέρω ενίσχυση της πρόσβασης στις αγορές, θα είναι οι βασικοί παράγοντες για τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος το 2018.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης