Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση από το υψηλό τριών ετών για το πετρέλαιο – Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές

Πτώση από το υψηλό τριών ετών για το πετρέλαιο – Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές
Άνω των 69 δολ. το Brent και των 63 δολ. το αμερικανικό αργό
Υποχώρησαν από το υψηλότερο επίπεδο τριών ετών οι τιμές του μαύρου χρυσού, λόγω των αθρόων ρευστοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν οι επενδυτές, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του Brent έχει αγγίξει το επίπεδο των 70 δολαρίων, δηλαδή βρέθηκε σε υψηλό τριών ετών, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI).
Η ανοδική πορεία του πετρελαίου έχει στηριχθεί κυρίως στην απόφαση του ΟΠΕΚ αλλά και κρατών παραγωγής πετρελαίου εκτός του οργανισμού για μείωση της ημερήσιας παραγωγής, αλλά και στην αύξηση της ζήτησης.
Πτώση 1,47% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου του Brent στα 69,10 δολάρια, ενώ 0,7% χαμηλότερα κινήθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το αμερικανικό αργό, φθάνοντας στα 63,73 δολάρια.
«Νομίζω ότι τελικά ήταν μία ήσυχη ημέρα.
Μία ημέρα κατά την οποία σταματάς για να πάρεις μία ανάσα και να αποφασίσεις τι σημαίνει για την αγορά τόσο η αύξηση στις αμερικανικές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου όσο και στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ρωσίας», υποστήριξε ο Rob Haworth, αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management.
Ο Haworth αναφέρεται τόσο στην αύξηση των πλατφορμών πετρελαίου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και στις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, σύμφωνα με τον οποίο η αγορά πετρελαίου δεν είναι ισορροπημένη και η περικοπή στην ημερήσια παραγωγή θα πρέπει να συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης