Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ηγέτης του Ιράν κατηγορεί τη Σ. Αραβία για «προδοσία» κατά των μουσουλμάνων

Ο ηγέτης του Ιράν κατηγορεί τη Σ. Αραβία για «προδοσία» κατά των μουσουλμάνων
Για προδοσία κατηγορεί τη Σ. Αραβία και το Ισραήλ ο ηγέτης του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατηγόρησε τους ομόλογούς του της Σαουδικής Αραβίας την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, ότι διέπραξαν «προδοσία» εναντίον των μουσουλμάνων τάσσοντας τη χώρα τους στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Ο Ayatollah Ali Khamenei δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ήταν «μεγάλο λάθος» και «καταδικασμένη σε αποτυχία», απευθυνόμενος σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από τις ισλαμικές χώρες που συγκεντρώθηκαν στην Τεχεράνη.
"Οι περιφερειακές κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ και το Σιωνιστικό καθεστώς για την καταπολέμηση των μουσουλμάνων, σίγουρα διαπράττουν προδοσία. Αυτό κάνει κι η Σαουδική Αραβία", ανέφερε ο Khamenei, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.
Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι αντίπαλοι για την άσκηση επιρροής στη Μέση Ανατολή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σε επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ το 2017, ότι η κοινή ανησυχία για το Ιράν οδήγησε πολλά αραβικά κράτη πιο κοντά στο Ισραήλ. Ένας ισραηλινός υπουργός δήλωσε τον Νοέμβριο του 2017 ότι το Ισραήλ είχε επαφές με τη Σαουδική Αραβία εν μέσω κοινών ανησυχιών για το Ιράν.
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και έχει επανειλημμένα ζητήσει την καταστροφή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης