Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη διατήρηση των κυρώσεων στη Β. Κορέα αποφάσισαν 20 χώρες στο Βανκούβερ

Τη διατήρηση των κυρώσεων στη Β. Κορέα αποφάσισαν 20 χώρες στο Βανκούβερ
Δεν είναι καιρός να μειώσουμε την πίεση ή να επιβραβεύσουμε τη Βόρεια Κορέα
Οι κυρώσεις πρέπει να διατηρηθούν στην Πιονγκγιάνγκ για να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 20 χωρών σε συνάντηση για τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017.
"Πρέπει να αυξήσουμε το κόστος της συμπεριφοράς του καθεστώτος, μέχρι το σημείο που η Βόρεια Κορέα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι για αξιόπιστες διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson στην μονοήμερη συνάντηση στο Βανκούβερ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Taro Kono δήλωσε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να είναι αφελής από την "επίθεση γοητείας" της Βόρειας Κορέας, όσον αφορά τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Νότια Κορέα πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του επόμενου μήνα.
"Δεν είναι καιρός να μειώσουμε την πίεση ή να επιβραβεύσουμε τη Βόρεια Κορέα", είπε. "Το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα συμμετέχει σε διάλογο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απόδειξη ότι οι κυρώσεις λειτουργούν".
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, αρνήθηκε να σταματήσει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ικανών να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, παρά τις ολοένα και πιο αυστηρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης