Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίσημη ένταξη στο ΠΝ/ΓΕΕΦ υπερσύγχρονου Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης

Επίσημη ένταξη στο ΠΝ/ΓΕΕΦ υπερσύγχρονου Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης
Το κυπριακό πολεμικό ναυτικό εξοπλίζεται με σκάφη ισραηλινής τεχνολογίας.
Το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (P-61), που φέρει το όνομα ενός εκ των των 13 ηρώων της τραγωδίας στο Μαρί, του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Το ισραηλινής κατασκευής υπερσύγχρονο και πολλαπλών ρόλων σκάφος κατέπλευσε στη Λάρνακα στις 3/1 και σήμερα διεξήχθη η επίσημη τελετή ένταξής του στο Πολεμικό Ναυτικό της Ε.Φ., ενώ αναμένεται η κατασκευή ακόμα 2-3 αντίστοιχων μονάδων στα ναυπηγεία της Χάιφα.
Σήμερα το πρωί έλαβε χώρα η επίσημη τελετή ένταξης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης που κατακευάστηκε στο Ισραήλ, στο Πολεμικό Ναυτικό της Εθνικής Φρουράς, στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρουσία και του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος εκφώνησε λόγο, αναφερόμενος και σε σειρά άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που ήδη έχουν δρομολογηθεί όπως η εντός των επομένων μηνών παραλαβή δύο ειδικών σκαφών για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ).
Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ και έχει μήκος 62 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων, διαθέτει εκτόπισμα 450 τόνων, η εμβέλεια του φτάνει τα 2,500 ναυτικά μίλια και αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματα πυροβόλα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αντιαεροπορικών πυραύλων και πυραύλων επιφανείας, ενώ εξυπηρετεί αποστολές πολλαπλών ρόλων, όπως η ανάπτυξη κλιμακίων ειδικών δυνάμεων, νηοψίες, συμβατικές και μη, ενώ πληροί και τις προϋποθέσεις για επιτήρηση της ΑΟΖ, λόγω της μεγάλης ακτίνας δράσης/αυτονομίας του σκάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης