Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας - Έκλεισε το πέρασμα προς την Αίγυπτο

Reuters: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας - Έκλεισε το πέρασμα προς την Αίγυπτο
Η βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων κλιμακώθηκε μετά την απόφαση Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
Αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ενώ το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κλείνει επ' αόριστον το τούνελ που συνδέει την Παλαιστίνη με την Αίγυπτο από το οποίο γίνεται διακίνηση εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται μαρτυρίες παλαιστινίων, το Ισραήλ βομβάρδισε το νοτιοανατολικό σημείο της πόλης Ράφα το βράδυ του Σαββάτου (13/1), κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση λέγοντας ότι «η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται στο εσωτερικό ή προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας».
Νωρίτερα το Σάββατο, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, το οποίο συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, κοντά στη Ράφα, θα κλείσει από σήμερα Κυριακή και "μέχρι νεωτέρας διαταγής".
Όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου, η μάλλον ασυνήθιστη απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τις αποτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια του Ισραήλ.
Το επίπεδο της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων κλιμακώθηκε μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου την 6η Δεκεμβρίου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η χειρονομία αυτή προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων, οι οποίοι θέλουν η κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικά ανεξάρτητου κράτους τους.
Δεκάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του νότιου Ισραήλ, ενώ 16 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό, οι 14 σε επεισόδια και οι δύο σε αεροπορικές επιδρομές για αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης