Τελευταία Νέα
Διεθνή

Janse (ESM): Δικαιολογημένες οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Janse (ESM): Δικαιολογημένες οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Ο αξιωματούχος του ESM, Kalin Anev Janse, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πρόοδο όσον αφορά στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων
Δικαιολογημένες χαρακτήρισε ο αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Kalin Anev Janse τις χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, δεδομένων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων που έχει εφαρμόσει η χώρα μας.
«Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυτή τη στιγμή είναι δικαιολογημένες» δήλωσε ο Kalin Anev Janse αξιωματούχος του ESM.
Επισημαίνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι μία αγορά από τις αγορές της ευρωζώνης με τις καλύτερες αποδόσεις το 2017 και έκαναν ισχυρή εκκίνηση το 2018 λόγω των προσδοκιών ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο φέτος.
«Έχουν περάσει πρωτοφανείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και είναι μία από τις λίγες χώρες στην ευρωζώνη με δημοσιονομικό πλεόνασμα μαζί με την Ολλανδία και τη Γερμανία» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
«Μην ξεχνάτε ότι το ελληνικό έλλειμμα ήταν πάνω το 15% το 2009» τόνισε επίσης.
Ωστόσο, ο Janse προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πρόοδο όσον αφορά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ακόμα κι αν βρει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
«Το σημαντικό είναι να συνεχίσουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ακόμα κι αν το πρόγραμμα του ESM ολοκληρωθεί αργότερα φέτος» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε «κάποιοι ενδέχεται να φοβούνται ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα θα θέλει να διατηρήσει αυτό το θετικό μήνυμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης