Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα ενισχύσει τις δυνατότητες μας

Χαρίτσης: Η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα ενισχύσει τις δυνατότητες μας
Για πρώτη φορά έχουμε ένα πολυνομοσχέδιο που δεν έχει τα περιοριστικά μέτρα του παρελθόντος είπε ο κ.Χαρίτσης
Την εκτίμηση ότι η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα ενισχύσει τις δυνατότητες της κυβέρνησης ως προς την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος παραδέχθηκε πως στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις που αποτελούν το αποτελούν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Για πρώτη φορά έχουμε ένα πολυνομοσχέδιο που δεν έχει τα περιοριστικά μέτρα του παρελθόντος και στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Χαρίτσης.
«Από τον Αύγουστο και μετά, η ανάκτηση μετά τη λήξη της επιτροπείας σημαντικών βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση οικονομικής πολιτικής θα μας δώσει καλύτερα την εικόνα του πόσες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν.
Μας ενδιαφέρει να εκπροσωπήσουμε στρώματα ανέργων, με χαμηλά εισοδήματα.(...)
Η έξοδος από το πρόγραμμα ενισχύει τις δυνατότητες μας.
Νομίζω ότι η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση είναι πάρα πολύ προσεκτική.
Ο στόχος όλων είναι να μπορέσουμε να οδηγηθούμε με ομαλό τρόπο στην έξοδο από το πρόγραμμα το 2018 και να δούμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να εφαρμόσουμε περισσότερες πολιτικές που είναι πιο κοντά στο δικό μας ιδεολογικοπολιτικό στίγμα.
Με αυτή την έννοια, καλώς ανοίγει μια κουβέντα για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι ο στόχος δεν είναι να βγούμε από τα μνημόνια, για να επανέλθουμε στο 2009.
«Είναι εμφανές ότι στόχος είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, η δημιουργία ενός αισθήματος δικαίου στους Έλληνες το οποίο εξέλειπε όχι μόνο στη διάρκεια της κρίσης, αλλά και μετά, αλλαγές στο θέμα της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησε να «λύσει τους κόμπους, τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε σχέσεις εξάρτησης με την κοινωνία».
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως εφόσον έχουμε μια συμφωνία που φέραμε στον ελληνικό λαό, η συμφωνία αυτή πρέπει να τηρηθεί και κάναμε πολλή δουλειά και με μια συνεχή διαπραγμάτευση, η οποία δεν έχει σταματήσει ποτέ.
Διαπραγμάτευση η οποία έχει από τη μεριά μας ως στόχο να κρατήσει την κοινωνία όρθια» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης