Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Στόχος του πολυνομοσχεδίου η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας

Χαρίτσης: Στόχος του πολυνομοσχεδίου η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας
Χαρίτσης: Στόχος μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων
Με το πολυνομοσχέδιο εισάγουμε διατάξεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
«Στόχος μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των επιχειρήσεων από φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
Ο κ. Χαρίτσης έδωσε έμφαση στην εφαρμογή του νόμου για την αδειοδότηση, επισημαίνοντας ότι «οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να ξεκινάνε τη λειτουργία τους μέσα σε μία ημέρα, με μία απλή γνωστοποίηση στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα».
«Διασφαλίζεται έτσι πιο αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα διευκολύνονται οι επιχειρήσεις, αφού περιορίζεται δραστικά ο χρόνος, το κόστος και η γραφειοκρατία για την αδειοδότηση.
Ήδη περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει χρήση του πληροφοριακού συστήματος από τον Ιούνιο του 2017», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χαρίτσης μίλησε επίσης για μέτρα που επισπεύδουν την υλοποίηση των δημόσιων έργων και μειώνουν σημαντικά το κόστος για το δημόσιο, καθώς και για ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και θεσμοθετούν την έννοια του πιστοποιημένου συμβούλου ευρεσιτεχνιών.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε της διάταξης για τα αρτοποιεία, τονίζοντας ότι «επιλύουμε οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα τροποποιώντας το νόμο του 2007, ο οποίος, όχι μόνο έκλεισε την αγορά στους μικρομεσαίους, αλλά έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία μικρών αρτοποιείων στην ελληνική περιφέρεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης