Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα WSJ: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2018 - Η πρώτη τον Μάρτιο

Έρευνα WSJ: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2018 - Η πρώτη τον Μάρτιο
Τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018 αναμένουν οι οικονομολόγοι από τη Fed, ενώ η πρώτη αναμένεται κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, σύμφωνα με έρευνα της «WSJ»
Τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 συνεχίζουν να αναμένουν οι οικονομολόγοι από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ η πρώτη αύξηση αναμένεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου 2018, όπως προκύπτει από έρευνα της «The Wall Street Journal».
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τη «WSJ» αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια τον Μάρτιο και μετά ξανά τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, σχεδόν το 93% των οικονομολόγων προέβλεψαν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 20-21 Μαρτίου 2018, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των οικονομολόγων αναμένουν μια δεύτερη αύξηση τον Ιούνιο.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν συνολικά τρεις αυξήσεις το 2018 και άλλες δύο αυξήσεις το 2019.
Παράλληλα, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ κατά 2,7% και πτώση της ανεργίας το 2018, ενώ εκτιμούν πως η προεδρία του Donald Trump είναι θετική για την ανάπτυξη, τις προσλήψεις και τις αγορές.
Όσον αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως οι μέτοχοι και όχι οι εργαζόμενοι θα επωφεληθούν περισσότερο από τις φορολογικές περικοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης