Απόψεις - Άρθρα

Οι πρόωρες εκλογές ως έξοδος κινδύνου για τους Έλληνες

Οι πρόωρες εκλογές ως έξοδος κινδύνου για τους Έλληνες
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτη τον Πάνο Καμμένο και με τη βεβαιότητα ότι οι εθνικές εκλογές θα  γίνουν κοντά στη λήξη της θητείας δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2019, διαμορφώνει κλίμα ευθύνης για τους ψηφοφόρους
Η κυβερνητική θητεία στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας από ένα κόμμα για τέσσερα  χρόνια είναι μεγάλος χρόνος.
Είναι πλούσιος και αρκετός για μια αποφασισμένη κυβέρνηση  που θέλει να τα  αλλάξει όλα ή να υλοποιήσει ότι επιβάλλουν τα Μνημόνια.
Την ίδια στιγμή φαίνεται ατελείωτος ο χρόνος της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ για όσους διαφωνούν ριζικά με όσα πράττει και λέει.
Όμως η κυβερνητική σταθερότητα  της  κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και μάλιστα με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναδεικνύει ότι  οι κυβερνήσεις έχουν συνταγματική θητεία και δύσκολα  πέφτουν.
Να  σημειωθεί ότι στην ελληνική πραγματικότητα και  με τη … βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το σενάριο των πρόωρων εκλογών λειτουργούσε  ως μηχανισμός εκτόνωσης της κοινής  γνώμης και πιθανόν συνέβαλλε στην βελτίωση  της ψυχολογίας της καθώς το μήνυμα ήταν ένα και μοναδικό:  Πόσο  θα αντέξει   η κάθε κυβέρνηση για να μας αναστατώσει  τη ζωή.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτη τον Πάνο Καμμένο και με τη βεβαιότητα ότι οι εθνικές εκλογές θα  γίνουν κοντά στη λήξη της θητείας δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2019, διαμορφώνει κλίμα ευθύνης για τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν την επόμενη φορά στην κάλπη.
Πλέον γίνεται σαφές ότι ο ψηφοφόρος καθορίζει μόνος του τη ζωή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αποχή σε πρωτόγνωρα επίπεδα που φθάνει στο 60%.
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις δεν σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κυβέρνηση.
Θα έχει αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Οι ψηφοφόροι λοιπόν πρέπει να προσέλθουν διαβασμένοι για να κάνουν την καλύτερη  κυβερνητική επιλογή έχοντας ως βάση το μέλλον της χώρας διότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα καθορίσει την τύχη της μειοψηφίας  
Με δεδομένο πλέον ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν, οι ψηφοφόροι πρέπει να προετοιμασθούν για το μέλλον που έρχεται.  
Η επόμενη κυβέρνηση δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμένει στη θέση της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (εκλογή Πρόεδρου της  Δημοκρατίας).
Πάντως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες με την προοπτική ότι εκλέγουν κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια.
Επίσης θα πρέπει να έχουν μάθει τι πρόκειται να κάνουν και τι δεν θα κάνουν τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση.  
Να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για τους πολιτικούς που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά ως κυβέρνηση.  
Μήπως ήρθε η ώρα να δεσμεύονται με κάποιο τρόπο τα  κόμματα για τις μετέπειτα κυβερνητικές τους αποφάσεις τόσο για αυτά που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ή και για αυτά που δεν θα κάνουν;

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης