Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Twitter έχασε την προθεσμία για την παροχή πληροφοριών στην έρευνα για τις εκλογές των ΗΠΑ

Το Twitter έχασε την προθεσμία για την παροχή πληροφοριών στην έρευνα για τις εκλογές των ΗΠΑ
Το Twitter κλήθηκε να παράσχει γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις από τη Γερουσία
Το Twitter έχασε την προθεσμία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017 για να παράσχει στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, πληροφορίες, σχετικά με τις υποτιθέμενες ρωσικές προσπάθειες να παρεκβούν στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος στην επιτροπή, Mark Warner.
Η εταιρεία κλήθηκε να παράσχει γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις από την ομάδα, που διεξάγει μία από τις σοβαρότερες έρευνες του Κογκρέσου σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική δραστηριότητα και την εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού προέδρου Donald Trump και της Μόσχας.
Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα και ο Trump έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμπαιγνία.
Το Facebook και η Alphabet ιδιοκτήτρια της Google, τήρησαν την προθεσμία.
Το Twitter δήλωσε ότι "ανυπομονούσε να ολοκληρώσει" τις απαντήσεις του σύντομα.
"Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους ερευνητές της επιτροπής για να παράσχουμε λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους", ανέφερε σε δήλωσή.
"Καθώς η ανασκόπηση μας είναι σε εξέλιξη, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στο Κογκρέσο τις πιο πλήρεις και ακριβείς απαντήσεις".
Ο Warner είχε απορρίψει το Twitter αφού κατέθεσε πίσω από κλειστές πόρτες στην επιτροπή τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας από τη Ρωσία και ότι εξακολουθούσε να υπόκειται σε ξένους χειρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης