ΕΕ: Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια ελεύθερου εμπορίου και μετακίνησης στην Ευρώπη

ΕΕ: Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια ελεύθερου εμπορίου και μετακίνησης στην Ευρώπη
Η ενιαία αγορά εξακολουθεί να αναπτύσσεται καθώς η ΕΕ προσπαθεί να βελτιώσει τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας
Σήμερα, η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά (γνωστή και ως εσωτερική αγορά), είναι η μεγαλύτερη οικονομική ζώνη, χωρίς φραγμούς, στον κόσμο και εξυπηρετεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια πολίτες, με ΑΕΠ περίπου 13 δισ. ευρώ.
Αυτό δημιουργεί μεγάλη ποικιλία προϊόντων και μείωση τιμών για τους καταναλωτές, ενώ επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, δημιουργώντας περίπου 2.8 δισ. θέσεις εργασίας.
«Υπάρχει ελευθερία στη μετακίνηση ανθρώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων από το Βορρά μέχρι τη Μεσόγειο.
Έχουμε τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο», τονίζει η επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς του ΕΚ, Anna Maria Corazza Bildt (ΕΛΚ, Σουηδία).

Ψηφιακή ανάπτυξη

Η ενιαία αγορά εξακολουθεί να αναπτύσσεται καθώς η ΕΕ προσπαθεί να βελτιώσει τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσα από τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου, της προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την παράδοση δεμάτων, τη συνεργατική οικονομία και τη θέσπιση νέων προτύπων στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι αυτό μπορεί να προσφέρει επιπλέον 415 δισ. το χρόνο στην οικονομία της ΕΕ και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS