Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για τη Σαρία στηρίζει την ισονομία για όλους τους πολίτες

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για τη Σαρία στηρίζει την ισονομία για όλους τους πολίτες
«Αποκαθιστούμε τις αδικίες εις βάρος των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης», τόνισε ο πρωθυπουργός
Την ικανοποίησή του για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά τη Σαρία, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, με επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.
Στη δήλωση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση κάνει σήμερα ένα ιστορικό βήμα φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Σαρία που εμβαθύνει την ισονομία και ισοπολιτεία που απολαμβάνουν ανεξαιρέτως, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.
Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας έχει οικειοθελώς δεσμευθεί με συγκεκριμένες συνθήκες όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Με την παρούσα ρύθμιση η κυβέρνηση αποκαθιστά αδικίες που έγιναν κατά το παρελθόν εις βάρος μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εξαιρώντας τους από το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και ατομικών ελευθεριών που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, σεβόμενη, ωστόσο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μειονότητας.
Με επιμονή στην ανάγκη για διάλογο, ψύχραιμη αντιμετώπιση και με συνείδηση της σοβαρότητας των θεμάτων, οφείλουμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα σε μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίζουν τα δικαιώματα και τη ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης