Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα οφέλη της Ελλάδας από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP

Τα οφέλη της Ελλάδας από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP
O αγωγός ΤΑΡ αποδεικνύει πως μεμονωμένα projects μπορούν να στηρίξουν τα μακροοικονομικά στοιχεία μιας χώρας όπως η Ελλάδα 
Στα οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα από την κατασκευή του αγωγού φυσικού TAP αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, με αφορμή τα στοιχεία για την παραγωγή βασικών μετάλλων.
«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί απελπισμένα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ο αγωγός φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη αποδεικνύει τη διαφορά που μπορούν να κάνουν αυτές οι συμφωνίες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (9/1/2018) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η ανοδική ανάπτυξη το 2017 βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην παραγωγή βασικών μετάλλων, που αυξήθηκε κατά 21%.
Πίσω από την αύξηση κρύβεται η ζήτηση για σωλήνες λόγω του αγωγού TAP, ένα project 878 χλμ. που έχει αρχίσει από το 2016.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο αγωγός αποδεικνύει πως μεμονωμένα projects μπορούν αφήσουν τα σημάδια τους στα μακροοικονομικά στοιχεία μιας χώρας, όπως η Ελλάδα.
«Αυτό το έτος θα είναι κρίσιμο για την οικονομία που έχοντας σταθεροποιηθεί μετά τη συρρίκνωση κατά ένα τέταρτο, τώρα χρειάζεται να σημειώσει ακόμα πιο ραγδαία ανάπτυξη για να περιοριστεί το ποσοστό της ανεργίας, που είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη.
Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, με τη μεταποίηση, που περιλαμβάνει σχεδόν το 10% της οικονομίας, να φτάνει στο υψηλότερο σημείο μετά 2008» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης