Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Λεπτό εθνικό θέμα το Σκοπιανό – Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου Μακεδονία

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Λεπτό εθνικό θέμα το Σκοπιανό – Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου Μακεδονία
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μια εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας είπε η κα.Παπαδοπούλου
Λεπτό εθνικό θέμα χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με την χρήση του όρου Μακεδονία.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του 24/7 η κα.Παπαδοπούλου υπογράμμισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για το ζήτημα και ότι μιλούν για μια ονομασία που θα είναι erga omnes».
«Δεν συμφωνούμε με τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια.
Πρόκειται για μια χώρα η οποία θα πρέπει να διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρχει απαραβίαστο συνόρων, που διεκδικεί τη μακεδονική γλώσσα και προβάλλει αξιώσεις για μακεδονική μειονότητα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μια εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας.
Πρόκειται για μια ενεργητική εξωτερική πολιτική.
Η όποια λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ φαίνεται να έχει ανασκευάσει ακραίες δηλώσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν.
Η κα.Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ότι υπονομεύει τις εθνικές θέσεις.
«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις ύβρεις της κας. Μπακογιάννη και τις κραυγές του Άδωνι Γεωργιάδη» υποστήριξε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης