Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Βρετανία στέλνει φρεγάτα για να συνοδεύσει ρωσικά πλοία στο κανάλι της Μάγχης

Η Βρετανία στέλνει φρεγάτα για να συνοδεύσει ρωσικά πλοία στο κανάλι της Μάγχης
Η φρεγάτα του βασιλικού ναυτικού HMS Westminster στάλθηκε για να παρακολουθήσει τέσσερα ρωσικά σκάφη
Βρετανική φρεγάτα συνόδευσε ρωσικά πλοία μέσω της Μάγχης τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι ήταν το τελευταίο σημάδι μιας αναζωπύρωσης στη ρωσική ναυτική δραστηριότητα κοντά στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Η φρεγάτα του βασιλικού ναυτικού HMS Westminster στάλθηκε για να παρακολουθήσει τέσσερα ρωσικά σκάφη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς περνούσαν κοντά στα βρετανικά ύδατα, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας και θα παραμείνει με τα πολεμικά πλοία καθώς κατευθύνονται προς το Βορρά.
Το Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι δύο ρωσικές φρεγάτες, οι Soobrazitelny και Boiky και τα σκάφη υποστήριξης, Paradoks και Kola, πιστεύεται ότι επιστρέφουν από τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.
"Το κανάλι της Μάγχης είναι ζωτικής σημασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι πολύ σημαντικό το HMS Westminster και το Βασιλικό Ναυτικό να παρακολουθούν προσεκτικά αυτή τη στρατηγική σύνδεση", δήλωσε ο Simon Kelly, ανώτερος υπάλληλος του HMS Westminster.
Η Βρετανία είπε ότι ο αριθμός των συμβάντων αυτών είχε αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ένα βρετανικό πλοίο συνόδευσε το νέο ρωσικό πολεμικό πλοίο Admiral Gorshkov, καθώς περνούσε κοντά στα βρετανικά χωρικά ύδατα, τα οποία η Βρετανία είπε ότι ήταν ένα από τα τέσσερα πλοία που παρακολουθούνταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης