Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μία μάχη ΗΠΑ – Κίνας χωρίς ξεκάθαρο νικητή

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μία μάχη ΗΠΑ – Κίνας χωρίς ξεκάθαρο νικητή
Η Κίνα πιθανότατα προηγείται στο λιανικό εμπόριο και το μέτωπο των καταναλωτών, ενώ οι ΗΠΑ ίσως είναι πιο μπροστά στην αυτόνομη οδήγηση προς το παρόν
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης (AI), αλλά ποια χώρα προηγείται του αγώνα είναι αμφίρροπο να πει κάποιος, σύμφωνα με μία start-up εταιρεία με παρουσία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.
"Πιστεύω ότι είναι ακόμα νωρίς.
Η Κίνα πιθανότατα προηγείται στο λιανικό εμπόριο και το μέτωπο των καταναλωτών, ενώ οι ΗΠΑ ίσως προηγούνται στην αυτόνομη οδήγηση προς το παρόν", όπως δήλωσε ο Daniel Tu, πρόεδρος και επικεφαλής της πλατφόρμας Gen.Life, στο UBS Greater China Conference στη Σαγκάη.
Η Gen.Life είναι μια start-up που χρησιμοποιεί τεχνολογία όπως η AI για τη μέτρηση των κινδύνων και τη βελτίωση της τιμολόγησης και της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.
Η εταιρεία υποστηρίζεται από μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η AIA και η American Family Insurance.
Ωστόσο, όσον αφορά την κυβερνητική στήριξη, η Κίνα φαίνεται να έχει to πλεονέκτημα, δήλωσε ο Tu.
Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας τον Ιούλιο του 2017 έθεσε ως στόχο την επέκταση τηε ΑΙ σε μια βιομηχανία αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια και θα μετατρέψει τη χώρα σε κέντρο καινοτομίας έως το 2030.
Στις ΗΠΑ, ακαδημαϊκοί όπως ο πρόεδρος του MIT L. Rafael Reif ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια από την κυβέρνηση, τις εταιρείες και την κοινωνία για να οδηγήσουν την ανάπτυξη, σημείωσε ο Tu, ο οποίος είναι πρώην εκτελεστικό μέλος του κινεζικού χρηματοπιστωτικού ομίλου Ping An.
"Υπάρχει μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης στα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ για την έλλειψη κεντρικής και συνεκτικής πολιτικής από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ στην Κίνα, αν κοιτάξετε την πρόσφατη Λευκή Βίβλο του Συμβουλίου του για την ΑΙ, είναι σαφές ότι η χώρα έχει σαφές όραμα για το πώς θα ήθελαν να δουν αυτό το βήμα", είπε ο Tu.
"Αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα η αρχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης