Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ειδικός εισαγγελέας Mueller συζητά ενδεχόμενη κατάθεση Trump για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

Ο ειδικός εισαγγελέας Mueller συζητά ενδεχόμενη κατάθεση Trump για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές
Ο ειδικός εισαγγελέας Mueller συζητά ενδεχόμενη κατάθεση Trump για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές
Μια προκαταρκτική συζήτηση έχει ξεκινήσει με αντικείμενο την πιθανή κατάθεση του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ D. Trump, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, υποστηρίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση το NBC μετέδωσε ότι δικηγόροι του Trump συναντήθηκαν με εκπροσώπους του γραφείου του Robert Mueller στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα.
Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν την πιθανή τοποθεσία και τη διάρκεια της κατάθεσης αλλά και τη μορφή που θα έχει αυτή: για παράδειγμα, αν θα δοθούν γραπτές απαντήσεις αντί για μια επίσημη ενώπιος ενωπίω συζήτηση.
Ο Robert Mueller έχει διοριστεί για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη με το προεκλογικό επιτελείο του Trump.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα παρενέβη στις εκλογές για να βοηθήσει τον Trump να τις κερδίσει.
 Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία αυτή και ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία συνεργασία.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής R. Blumendal είπε σήμερα (8/1) στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC News ότι αναμένει πως ο Robert Mueller θα προσπαθήσει να συζητήσει με τον πρόεδο αυτοπροσώπως.
"Προβλέπω ότι θα πάρει κατάθεση από τον πρόεδρο ενώπιος ενωπίω" είπε ο Blumendal που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Η Επιτροπή αυτή διεξάγει επίσης μια ξεχωριστή έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.
Η έρευνα του Robert Mueller μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε δύο πρώην συνεργάτες του Trump, τον πρώην σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας M. Flin και τον σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλο, που έχουν δηλώσει ένοχοι για ψευδή κατάθεση στο FBI.
Άλλοι δύο πρώην σύμβουλοι, ο P. Manafort και ο R. Gates, έχουν διωχθεί αλλά δηλώνουν αθώοι.
Ο δικηγόρος του Trump, T. Kob δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επικοινωνία του με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα και ότι "συνεχίζει την πλήρη συνεργασία του (με την υπηρεσία αυτή) προκειμένου να διευκολύνει" την εξαγωγή συμπερασμάτων το συντομότερο δυνατόν.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Mueller, απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Ο Trump έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ίδιος δεν είναι υπό έρευνα.
Όταν ρωτήθηκε, το Σάββατο, αν θα μιλήσει στην ομάδα του Mueller, είπε ότι θα το έκανε.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε το επιτελείο του.
"Δεν υπήρξε σύμπραξη.
Δεν υπήρξε έγκλημα" είπε στους δημοσιογράφους στο Καμπ Ντέιβιντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης