Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Σε χαμηλά 12 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο 2017, στο 8,4%

Πορτογαλία: Σε χαμηλά 12 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο 2017, στο 8,4%
Το ποσοστό ανεργίας στην Πορτογαλία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2005
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα ετών υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (8/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας τη σταδιακή βελτίωση που σημειώνει η πορτογαλική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 8,4%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2005, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η ανεργία να υποχωρήσει περαιτέρω, και συγκεκριμένα στο 8,2%.
Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα βρίσκεται σε συνεχή πτώση από το 2013, όταν και βρισκόταν στο 17% εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχε δημοσιεύσει η υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, η ανεργία μεταξύ των νέων παραμένει σε επίμονα υψηλά επίπεδα, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο στο 25,6% έναντι 25,1% που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Ισπανία και την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι για το 2017, η Τράπεζα της Πορτογαλίας αναμένει η οικονομία της χώρας να έχει αναπτυχθεί κατά 2,6%, την ίδια στιγμή που το ποσοστό ανάπτυξης για το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,3%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης