Τελευταία Νέα
Διεθνή

Farage: Χωρίς deal για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα «σκληρό Brexit»

Farage: Χωρίς deal για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα «σκληρό Brexit»
Η Βρετανία θα πρέπει να επιλέξει ένα σκληρό Brexit εάν η ΕΕ δεν προσφέρει μια συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Nigel Farage
Η Βρετανία θα πρέπει να επιλέξει ένα σκληρό Brexit εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσφέρει μια συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα (08/01/2018) ο Βρετανός Ευρωβουλευτής και πρώην αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Nigel Farage, πριν από μια συνάντηση με τον κύριο διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Όπως σημείωσε ο Farage, χωρίς συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η Βρετανία θα μπορούσε ίσως να στηρίξει τις μελλοντικές της σχέσεις με την ΕΕ στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), ή - όπως αποκαλείται -η «σκληρή» επιλογή για το Brexit.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από μια συνάντηση με τον Barnier, ο Farage δήλωσε:
«Θα λάβουμε μια λογική συμφωνία για τις υπηρεσίες και ειδικότερα για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες;
Επειδή αν δεν... πρόκειται να την λάβουμε, τότε ... μπορούμε επίσης απλά να βγούμε από αυτό το πράγμα και να ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΠΟΕ».
«Μαντεύω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρωθυπουργός πρόκειται να διορίσει έναν υπουργό για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας Brexit, οπότε ο (Barnier) πρέπει να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα αυτή είναι μια σοβαρή άποψη εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πραγματικά θα μπορούσε να κάνει ζημιά», προειδοποίησε ο Farage.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης