Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γαλλία): Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Κίνας πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω το 2018

Macron (Γαλλία): Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Κίνας πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω το 2018
Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού» δεν πρέπει να είναι μονόδρομος
Κάλεσμα για περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, κατά την έναρξη της τριήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας του.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στην πόλια Ξιάν, ο Macron αναφέρθηκε στην «αμοιβαιότητα» που πρέπει να χαρακτηρίζει τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, με αφρομή το πλάνο του κινέζου προέδρου Xi Jinping, το οποίο προβλέπει την επένδυση 124 δισ. δολ. σε χώρες της Δύσης.
«Ήρθα εδώ πέρα προκειμένου να εκφράσω την αποφασιστικότητά μου να μεταφέρω τις εταιρικές σχέσης μεταξύ Ευρώπης και Κίνας στον 21ο αιώνα», ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος κατά την έναρξη της ομιλίς του, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του «να ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο μίας ισορροπημένης σχέσης μέσα από την οποία όλοι θα βγαίνουν κερδισμένοι».
Παράλληλα, ο Macron τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να είναι περισσότερο ανοιχτή στο ενδεχόμενο των ξένων επενδύσεων στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αρχαίοι Δρόμοι του Μεταξιού δεν ήταν μόνο κινέζικοι», καθώς και ότι οι σχετικοί δρόμοι «δε μπορεί να είναι μονόδρομοι».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κινέζο πρόεδρο, οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν το εμπόριο, τη Βόρεια Κορέα, την κλιματική αλλαγή, καθώς και τον τομέα της τεχνολογίας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και ορισμένες εμπορικές συμφωνίες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης