Τελευταία Νέα
Speculator

Μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει «σκόπιμα» τραπεζικό ατύχημα …και η άγνοια κινδύνου….

Μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει «σκόπιμα» τραπεζικό ατύχημα …και η άγνοια κινδύνου….
Εάν υπάρξει τραπεζικό ατύχημα κάποια πράγματα πρέπει να αναθεωρηθούν.
Πολύ περίεργες εάν όχι ύποπτες παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη με επίκεντρο τις ελληνικές τράπεζες.
Οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις πολύ θετικές επιδόσεις τους ως προς τις στοχοθεσίες συνεχίζουν να αποτελούν τον αδύναμο κρίκο…
Με 100 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα, πλειάδα ελέγχων και stress tests και χαμηλής ποιότητας κεφάλαια (ο αναβαλλόμενος φόρος στα κεφάλαια φθάνει στα 19,8 δισεκ) είναι προφανές ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα μέσω των τραπεζών.
Τα stress tests δεν είναι μόνο μια τεχνική διαδικασία αξιολόγησης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών αλλά είναι μια πολιτική διαδικασία.
Εάν οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα να υπογράψει ένα είδος προγράμματος μετά τον λήξη του 3ου μνημονίου ασκούν πίεση στις τράπεζες και…επιτυγχάνουν τον στόχο τους.
Κατά ορισμένες πηγές υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να ασκηθεί μεγάλη πίεση στην Ελλάδα από τους δανειστές μέσω των τραπεζών.
Π.χ. εάν έχουν αποφασίσει να στοχοποιήσουν μια τράπεζα η οποία θα χρειαστεί κεφάλαια στα stress tests…τότε είναι βέβαιο ότι οι δανειστές θα θελήσουν να σύρουν την Ελλάδα σε κάποιας μορφής πρόγραμμα.
Με βάση κάποιες πηγές γνωρίζοντας η ελληνική κυβέρνηση αυτόν τον δυνητικό κίνδυνο θα προσπαθήσει να συντηρήσει ένα καλό κλίμα στα ομόλογα και στις μετοχές έως το Καλοκαίρι του 2018 ώστε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα ατυχήματος και στην χειρότερη περίπτωση που υπάρξει τραπεζικό ατύχημα…η Ελλάδα να οδηγηθεί σε κάποιας μορφής ειδικό πρόγραμμα.

Η άγνοια κινδύνου

Εάν υπάρχει σχέδιο να προκληθεί τραπεζικό ατύχημα ώστε η Ελλάδα να αποδεχθεί ένα είδος προγράμματος για μετά την λήξη του 3ου μνημονίου τότε η επενδυτική κοινότητα έχει άγνοια κινδύνου.
Κάποιοι μιλούν για στόχους στις 900 ή 950 μονάδες και 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 3,3%.
Εάν υπάρξει τραπεζικό ατύχημα κάποια πράγματα πρέπει να αναθεωρηθούν....ειδικά ως προς τις τραπεζικές αξίες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης