Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας

Skynews: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας
Ο καιρός προκάλεσε χάος και στα αεροδρόμια, με καθυστερήσεις σε 3.240 πτήσεις
Οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων στη Βόρεια Αμερική δίνουν πραγματική μάχη για να τα κρατήσουν ανοιχτά, καθώς καταγράφονται μερικές από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως αναφέρει το Skynews.
H περιοχή βρίσκεται στο έλεος μίας αρκτικής θύελλας με χιόνια, ανέμους εντάσεως τυφώνα και πλημμύρες στα παράκτια.
Οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που οι ειδικοί προειδοποιούν τον κόσμο ότι κινδυνεύει με κρυοπαγήματα, ακόμα και με έκθεση μόλις 10 λεπτών στο ψύχος.
Στην ορεινή Ουάσινγκτον και το Νιου Χαμσάιρ ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες θερμοκρασίες (-39 βαθμοί) παρατηρήθηκαν σε μέρη του Καναδά και της Ρωσίας.
Το θερμόμετρο έδειξε επίσης -18 στο Βερμόντ και -12 στο Κονέκτικατ.
Ο καιρός προκάλεσε χάος και στα αεροδρόμια, με καθυστερήσεις σε 3.240 πτήσεις.
Περισσότερο επηρεάστηκε το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John Kennedy, με τους επιβάτες μίας πτήσης της Air China να μένουν καθηλωμένοι για επτά ώρες.
Άλλοι επιβάτες της Alitalia έγραψαν στοι Twitter ότι η δική τους αναμονή ξεπέρασε τις τρεις ώρες.
Αρκετοί επιβάτες χρειάστηκαν και ιατρική φροντίδα, ενώ μωρά έκλαιγαν και άνθρωποι καλούσαν μέσα από το καθηλωμένο αεροπλάνο την αστυνομία.
Επίσης αεροπλάνα από τη Βιέννη και τη Φρανκφούρτη με προορισμό τις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους όταν έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κι το ίδιο συνέβη και σε ένα αεροσκάφος από τη Μόσχα, μόλις έφτασε στην Ισλανδία.
Ζητήθηκε επίσης να μειωθούν οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο JFK.
Η θύελλα άρχισε από τον κόλπο του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα, σχολεία και επιχειρήσεις έκλεισαν και οι άνεμοι έφτασαν τα 70 μίλια την ώρα, ενώ το χιόνι τα 46 εκατοστά.
Μεγάλα ύψη χιονιού είδε και η νοτιοανατολική Τζόρτζια, ενώ στη νότια Φλόριντα τα ιγκουάνα έπεφταν παγωμένα από τα δέντρα.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει μόνο στις ΗΠΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Το ψύχος αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και παγωμένη βροχή θα πέσει από το Κάνσας μέχρι το Τενεσσί.
Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ οι θερμοκρασίες είναι 20 με 30 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της εποχής, την ίδια στιγμή που στο Σίδνεϋ ο υδράργυρος σημείωσε ρεκόρ με 47,3 βαθμούς Κελσίου στο Σίδνεϋ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης