Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ιρανικό τάνκερ συγκρούστηκε με κινέζικο πλοίο - Αγνοούνται και τα 32 μέλη του πληρώματός του

Reuters: Ιρανικό τάνκερ συγκρούστηκε με κινέζικο πλοίο - Αγνοούνται και τα 32 μέλη του πληρώματός του
Διασώθηκαν τα 21 μέλη του πληρώματος από το κινέζικο πλοίο - Διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα
Ένα τάνκερ που μετέφερε πετρέλαιο από τη μεγαλύτερη εταιρία του Ιράν, έπιασε φωτιά στην ανατολική θάλασσα της Κίνας την Κυριακή 7/1, μετά από σύγκρουσή του με κινέζικο πλοίο ξηρού φορτίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
To δεξαμενόπλοιο που είναι καταγεγραμμένο στον Παναμά συγκρούστηκε με το κινέζικο πλοίο 160 μίλια από τις ακτές της Σαγκάης, ενώ και τα 32 μέλη του πληρώματός του αγνοούνται.
Είχε αποπλεύσει από το Ιράν για τη Νότια Κορέα, μεταφέροντας 136 χιλιάδες τόνους αργού πετρελαίου, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1 εκ. βαρέλια και η αξία της είναι περίπου 60 εκ. δολ.
Το τάνκερ επέπλεε, αλλά ταυτόχρονα καιγόταν κιόλας, υπάρχει διαρροή πετρελαίου και σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο της Κίνας είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.
Σε αυτές συμμετέχουν τέσσερα πλοία διάσωσης και τρία σκάφη καθαρισμού της θάλασσας, ενώ και η Νότια Κορέα έστειλε ένα πλοίο και ένα ελικόπτερο για να συνδράμει τις προσπάθειες.
Κρατικά ΜΜΕ έδειξαν εικόνες του φλεγόμενου τάνκερ και του πυκνού μαύρου καπνού που έβγαινε από αυτό.
Είχε ναυπηγηθεί το 2008 και ήταν να φτάσει στον προορισμό του στη Ν. Κορέα την Κυριακή 7/1.
ο άλλο πλοίο μετέφερε 64 χιλιάδες τόνους σιτηρών από τις ΗΠΑ στην Κίνα, ενώ και τα 22 μέλη του πληρώματός του διασώθηκαν.
Στην Κίνα αναμενόταν στις 10 Ιανουαρίου, ενώ είχε ναυπηγηθεί το 2011.
Το 2016 ένα άλλο ιρανικό σούπερ - τάνκερ είχε συγκρουστεί με κοντέινερ στα στενά της Σιγκαπούρης, ευτυχώς χωρίς να χάσει κάποιος άνθρωπος τη ζωή του, ούτε να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης